XALQARO MUNOSABATLAR VA TILSHUNOSLIKNING KESISHISHI: MADANIYATLARARO MULOQOT ASOSI - Maxamadova, Goʻzaloy Elyorbek qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqola globalizatsiya jarayonida mamlakatlar o‘rtasidagi madaniy muloqot va hamkorlikni mustahkamlashda xalqaro aloqalarning o‘rnini yoritib beradi. Xorijiy tillar va adabiyotlarni o‘rganayotgan mutaxassislar uchun bu soha ahamiyati nafaqat til bilan, balki madaniyat orqali hukumatlararo munosabatlarni rivojlantirish imkoniyatlari bilan ham bog‘liq. Maqolada tilning xalqaro diplomatiya va norasmiy madaniy munosabatlardagi roli, madaniylararo muloqotning ahamiyati va global muammolarni hal etishda mas’uliyat kabi masalalar muhokama qilinadi. Shuningdek, lingvistika sohasida olingan bilimlarni xalqaro aloqalarda qo‘llash orqali davlatlar o‘rtasida ishonchni yaratish va tinchlikka hissa qo‘shish imkoniyati ta’kidlanadi.