CHINGIZ AYTMATOV ASARLARIDA HAYOTIY VOQELIK - To‘raqulova , Sabina Ulug‘bek qizi; Obidova , Ozoda Obidjon qizi; Tulishova, Gulzina Ravshanovna (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning asosan "Sarvqomat dilbarim", "Oq kema", "Qiyomat" kabi asarlaridagi hayotiylik, asar kompozitsiyasi, syujet va uning turlari, konflikt, obraz va obrazlilik, shakl va mazmun kabi jihatlari ham tahlil qilingan. Asarning umumiy ko‘rinishi, har bir qahramon va voqeliklarga nisbatan alohida to‘xtalish, bugungi kun bilan bog‘liqlik jihatlari tasvirlangan.