ONA TILI DARSLIKLARIDAGI YANGI METODLARNING NUTQ RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Bo‘riyeva , Shaxnozaxon Inat qizi; Hamrayev, M.A. (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ona tili darslariga qoʻyiladigan asosiy talab oʻquvchilarning ogʻzaki va yozma savodxonligini oshirish, yangi metodlarni qo‘llash usullari, toʻgʻri, ravon, ta’sirli va mazmundor soʻzlash va yozishga o‘rgatishdan iborat. Maqolada shu mazmundagi, ya’ni oʻquvchilarning nutqiga qoʻyiladigan talablar va maktabda oʻqituvchi tomonidan bajarilishi lozim boʻlgan ishlar yuzasidan takliflar va tavsiyalar berilgan.