MEDIASAVODXONLIKKA OID BILIMLAR VOSITASIDA TALABALARDA AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH – METODIKASI - Ro‘ziyev, Yo‘lchi Ziyodullayevich (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqolada mediasavodxonlikning zarurligi, maqsadi va ehtiyojlari kabi media ta’lim asosini tashkil etuvchi masalalar bilan bir qatorda yuradi. Turli xil olimlar tomonidan medisavodxonlikning zamini, rivojlanish jarayoni va hozirgi holatiga oid turli nazariy va amaliy yondashuvlar haqida to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek maqolada "Mediasavodxonlik" atamasining ommaviy axborot vositalari va media texnologiyalar bilan bog‘liq tomonlari, mediasavodxonlikni foydalanishga xizmat qiluvchi axborot texnologiyalari insoniyat rivojlanishi jarayonidagi to‘siqlarni yengib o‘tishiga asos bo‘luvchi ma’lumotlar berilgan.