NAJMIDDIN KUBRO TA’LIMOTINING PEDAGOGIK-TARBIYAVIY TA’SIRI - Shomurotova , Nilufar Davronbek qizi; Yangiboyev , Sanjarbek (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqola orqali siz tasavvufning buyuk amaliyotchilaridan biri Najmiddin Kubroning hayot tarzi, asarlari, ruboiylari, qimmatli fikrlari haqida bilimlarga ega bo‘lasiz. Alloh tomonidan berilgan ma’naviy borliq, ya’ni nafsni qanday yengish yo‘llari haqida bilib olasiz. Insonni tubanlashtiradigan holatlar haqida, ruhni siqilishi, qo‘rquv, qalban alam kabi hislarning paydo bo‘lishi haqida bilimlarga ega bolasiz.