ЧАНГЛИ ГАЗ ОҚИМИГА ФИЛЬТРЛОВЧИ МАТОНИНГ АЭРОДИНАМИК ҚАРШИЛИГИ - Муллажонова , Мафтуна Маликжон қизи; Мухаммаджонов , Элдорбек Зухриддин ўғли (GOLDEN BRAIN, 2024)
Енгли фильтрни аэродинамик параметрлари ишлаш жараёнида ўзгариб боради. Уларни ўзгариш даражаси турли сабабларга боғлиқ. Енгли фильтрлар ишини тавсифловчи ушбу параметрлар орасида энг муҳими – тозалаш самараси ва аэродинамик қаршиликдир. Тадқиқотнинг бу қисмида асосан зарралар билан чангланиш жараёнига боғлиқ енгли фильтрларни аэродинамик қаршилиги кўриб чиқилган ва енгли фильтрнинг ишчи органларида ҳосил бўладиган аэродинамик қаршиликни аниқлаш тенгламалари тавсия этилган.