SURXONDARYODA IRRIGATSIYA VA MELIORATSIYA ISHLARINI AMALGA OSHIRISHDA SUV TARMOQLARINING O‘RNI VA ROLI - Bo‘riev, Soatmo‘min Donayevich (GOLDEN BRAIN, 2024)
Suv-hayot manbaidir. Suvsiz hayot bo‘lgan emas, bo‘lmaydi ham. Barcha tirik jonzotlarning hayoti albatta suv bilan bog‘liq. Ma’lumki, O‘zbekiston Respublikasining janubiy hududi sanalmish Surxondaryo viloyatida ham olib borilgan keng qamrovli islohotlar o‘z natijasini berib, irrigatsiya va meliorsiya ishlarining rivojiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Tan olish joizki, bugungi kunda Surxon-Sherobod vohasining gullab yashnashida suv tarmoqlarining o‘rni beqiyosdir. Mazkur maqolada viloyatning qishloq xo‘jaligida qo‘lga kiritayotgan yutuqlari, aholi turmush tarzining yaxshilanishi va o‘sishida, vohadagi mavjud suv omborlarining o‘rni va ish faoliyati to‘g‘risida yetarlicha to‘xtalib o‘tilgan.