XIX ASRNING IKKINCHI YARMI - XX ASR BOSHLARIDA TOSHKENT NING YANGI SHAHAR QISMI SHAHARSOZLIGI - Kimsanboyeva Zuhra Abdukarimovna; Ibragimov, Adham Hayidmurodovich; Fayzulloyev , Akobir Faxriddin o‘g‘li; Usmonova Muslima Orifjon qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqolada XIX asrning oxiri - XX asr boshlarida Toshkent shaharsozligidagi o‘zgarishlar haqida ma’lumot beradi. Shu davr oralig‘ida Toshkent shahri Turkiston general-gubernatorligining ma’muriy markazi sifatida o‘zining iqtisodiy, siyosiy va madaniy ahamiyatiga ega shahar bo‘lgan. Xulosa o‘rnida shuni aytish joizki, Toshkentning XIX asr oxiri - XX asr boshlaridagi ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy hayotini yoritishda yozma manbalar muhim o‘rin tutadi. Shunga asoslanib manbalarni qiyosiy tahlil erish maqsadga muvofiqdir. Mavzuni yoritishda J.Ismoilovaning XIX asrning ikkinchi yarmi- XX asr boshlarida Toshkentning “Yangi shahar” qismi tarixi nomli kitobidan keng foydalanildi.