MAQOLLARNI O‘RGANISHDA LINGVOKULTURAL YONDASHUV - Fayziyeva, Adiba Xusnutdinovna (GOLDEN BRAIN, 2024)
Maqolada tavsifiy, lingvokulturologik, konseptual tahlil metodlaridan foydalanib o‘zbek tilidagi maqollar tahlili orqali o‘zbek xalqining olam lisoniy manzarasida mavjud “vatan” qiyofasi bilan bog‘liq qoliplashgan tushunchalarni aniqlangan. O‘zbek tilidagi maqollarda “vatan” bilan bog‘liq konseptsferalarni aniqlash va milliy tafakkurida aks etgan turg‘un qiyofasi yoritib berilgan hamda ingliz tilidagi “homeland” konsepti bilan bog‘liq maqollarda konseptsferalarni ko‘rsatish va ingliz tafakkuridagi mohiyatini ochib berishga bag‘ishlangan. Har bir xalqning o‘ziga xos an’analari bor. Bu qadriyatlar yillar davomida avloddan-avlodga o‘tib kelmoqda. Har bir xalqning bunday qadriyatlari ularning maqol va matallarida o‘z ifodasini topgan.