FALSAFANING JAMIYATDAGI TUTGAN O‘RNI - Murotov, Elyor; Shoimov, Husan Nurmamat o‘g‘li; Abirov, Joʻrabek Xolto‘ra o‘g‘li; Rajabov , Avazbek Elbekovich (GOLDEN BRAIN, 2024)
Insoniyat azal-azaldan jamoa bo‘lib yashaydi. Yer sayyorasi uning abadiy makoni, umumiy Vatanidir. Quyosh tizimidagi ana shu mitti sayyorada yashayotgan odamlar oilasini jamiyat dеb atash odat tusiga kirgan. Dеmak, umumbashariy ma’noda jamiyat odamzodning umri, hayoti o‘tgan hamma davri, joy va hududi bilan bog‘liq barcha o‘zgarish va jarayonlarni ifoda etadi. Shu bilan birga, biror davlat hududidagi odamlar hayoti, sivilizatsiyaning muayyan davrlaridagi turmushga nisbatan ham ushbu tushuncha qo‘llanadi. Har qanday xolda ham, u umumiy tushuncha bo‘lib, ayrim odam va alohida shaxs jamiyat a’zosi dеb ataladi.