FYODOR DOSTOYEVSKIYNING “JINOYAT VA JAZO” ROMANINING MAZMUNI, ASOSIY G‘OYALARI VA FALSAFIY TAHLILI - Jumayeva, Shaxlo; Safarova, Fotima (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ushbu maqolada Fyodor Dostoyevskiyning “Jinoyat va Jazo” romanida jamiyat va shaxs o‘rtasidagi murakkab munosabatlar, insonning axloqiy tanlovi, jinoyat va jazo tushunchalari chuqur tahlil qilingan. Asar bosh qahramoni Raskolnikov orqali Dostoyevskiy inson ruhiyati, vijdon azobi va o‘z-o‘zini kechirish kabi mavzularni o‘quvchiga ochib beradi