DAVLAT VA JAMIYAT BOSHQARUVIDA “YUMSHOQ KUCH” OMILINING O‘RNI (IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL) - Qo‘ziyev , Alim Abrayqul o‘g‘li (GOLDEN BRAIN, 2024)
Yumshoq kuch-bu davlatning o‘z maqsadlariga erishish va dunyo siyosatida ta’sir ko‘rsatishning noan’anaviy usuli bo‘lib, unda kuch ishlatish o‘rniga, madaniyat, diplomatiya, ta’lim, axborot vositalari, ijtimoiy qadriyatlar va o‘zaro munosabatlar orqali ta’sir o‘rnatiladi. Yumshoq kuchning asosiy maqsadi boshqa mamlakatlar yoki xalqlarni o‘z tomoniga jalb qilish, ularga ta’sir o‘tkazish va o‘z manfaatlarini ilgari surishdir.Mazkur maqolada aynan yumshoq kuch va uning davlat boshqaruvidagi o‘ziga xosliklari yozilgan.