ZULFIYA VA OYDIN HOJIYEVA SHE’RIYATIDA AYOL TALQINI - To‘raqulova, Jasmina Ulug‘bek qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Har bir yozuvchi ijod namunasini yaratar ekan, asarlarida o‘zining ichki-kechinmalari hamda boshidan o‘tgan yoki ko‘rgan voqea-hodisalarini tasvirlaydi. Ushbu maqolada Zulfiya va Oydin Hojiyeva she’riyatida ayol, ona, opa-singil yoki qizlarning his-tuyg‘ulari, ruhiyati, orzu-armonlari kabi hodisalar tasvirlangan.