GULLIVERNING SAYOHATLARI ASARIDA IJTIMOIY -SIYOSIY MASALALARNING SATIRIK TASVIRI - Abdurayimova, Lobar Husniddin qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Mazkur maqolada Jonatan Sviftning "Gulliverning sayohatlari" asari, asarga oid maʼlumotlar, undagi qahramonlar hamda Angliyadagi ijtimoiy va siyosiy muammolarni fantastik sayohatlar orqali ochib berishi tahlil qilinadi.