REALITI SHOULARNING RIVOJLANISH TARIXI VA ZAMONAVIY TELEVIDENIYADAGI O‘RNI - Axmedova, Marjona Nuriddinovna (GOLDEN BRAIN, 2024)
Mazkur maqolada realiti shoularning paydo bo‘lish tarixi, rivojlanish bosqichlari va ularning zamonaviy televideniyedagi o‘rni tahlil qilinadi. Realiti shou janrining auditoriya bilan interaktiv aloqalari, global miqyosdagi ommalashuvi, turli formatlari hamda texnologik innovatsiyalar orqali o‘zgarishlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, ushbu janrning ijtimoiy-madaniy ahamiyati, tijoratdagi roli va axloqiy muammolariga e’tibor qaratilgan. Maqola realiti shoularning zamonaviy media muhitida tutgan o‘rnini yanada chuqur anglashga yordam beradi.