ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ТАРИХИДА ЖАДИДЛАРНИНГ ЎРНИ - Мадаминов, М.М. (GOLDEN BRAIN, 2024)
Мазкур мақолада жадидчиликнинг вужудга келиш тарихи, бунда Россиядаги мусулмон мактаблари буюк ислоҳатчиси Исмоил Гаспиралининг, Ўрта Осиё жадидларининг отаси деб тан олинган Маҳмудхўжа Беҳбудий хизматлари ҳақида сўз юритилади