BOQIY QADRIYATLAR MILLIY MA’NAVIYATIMIZ ASOSIDIR - Jumayeva , Hurmatoy Xolmurotovna (GOLDEN BRAIN, 2024)
Hech bir xalq o‘zini anglamasdan, milliy madaniyati, milliy qadriyatlarini asrab-avaylab saqlamasdan turib, boshqa xalqlarning qadriyatlariga hurmat bilan qaray olmaydi. Mustaqil davlatimizning kuch-qudrati xalqimizning umuminsoniy qadriyatlariga sodiqligidadir. Ushbu maqolada qomusiy olimlarimiz, shu jumladan yirik olimlarimizdan biri G‘iyosiddin Jamshid ibn Maqsud al Koshiyning matematika faniga qo‘shgan hissalari haqida: sonlar ketma-ketligining yig‘indisi, o‘nli kasrlarni ko‘paytirishning “to‘r usuli” haqida ma’lumot beriladi. Maqolada mavzuga oid kalit so‘zlar ham ta’kidlangan.