XIX - XX АСР БОШЛАРИДАГИ МАРҒИЛОНДА ЯРАТИЛГАН АГИОГРАФИК АСАРЛАР - Абдулаҳатов, Нодиржон; Шарафутдинов, Ривожиддин (GOLDEN BRAIN, 2024)
Ушбу мақолада Марғилон шаҳрининг ижтимоий ҳаётнинг кўпгина жиҳатларини, аҳолининг иқтисодий ва маданий ҳаётини ўзида акс эттирган ҳамда Туркистон ўлкасининг икки-уч аср муқаддам ўтган тарихини ўрганишда ҳам муҳим манба бўлиб хизмат қилувчи XIX - XX аср бошларидаги агиографик асарлар, маноқиблар тўғрисида сўз юритилади.