ATOQLI OTLARNING MADANIYAT VA TARIX BILAN BOG‘LIQLIGI - Nilufar Muhiddinova (GOLDEN BRAIN, 2024)
ma’lum bir xalqlar tillarini qiyoslar ekanmiz, ushbu millatning madaniyati, boy tarixi va boshqa fanlar bilan bog‘liq ekanligini ko‘rishimiz mumkin. Ushbu maqolada nomshunoslik – onomastikaning qiyosiy tilshunoslikdagi dolzarbligi va O‘zbek tilshunosligida bu yo‘nalish endi rivojlanib kelayotganligi, ayniqsa qiyosiy tadqiqotlar orqali til va madaniyatning o‘zaro ta’siri chuqur o‘rganilmoqda