MOBIL ILOVALARNING ZAIFLIGINI ANIQLASH USUL VA VOSITALARINING TAHLILI - Jabbarov, Nuriddin Akbarovich; Murodov, Ma’murjon Ma’rupovich (GOLDEN BRAIN, 2024)
Mobil ilovalar zamonaviy dunyoda keng tarqalgan bo‘lib, ular foydalanuvchilarga ko‘plab qulayliklar yaratadi. Biroq, mobil ilovalardagi zaifliklar kiberxavfsizlik tahdidlarini keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada mobil ilovalar zaifliklarining turlari, ularni aniqlash usullari va foydalaniladigan vositalar haqida umumiy ma'lumot beriladi. Shuningdek, zaifliklarni aniqlash usullari – statik tahlil, dinamik tahlil va penetratsion test – haqida batafsil ma'lumot beriladi. Mobil ilovalar zaifliklarini aniqlashda keng qo‘llaniladigan vositalar, jumladan OWASP ZAP, MobSF, Burp Suite va Qark haqida ham so‘z yuritiladi. Ushbu ishda mobil operatsion tizim ilovalarining zaifliklarini aniqlash usul va vositalari hamda ularning tahlili keltirilgan.