YOSHGA OID DISKRIMINATSIYA - Sobirov , Feruzbek Eshbolta o‘g‘li; Tusmatov , Shoxrux Rasuljon ugli (GOLDEN BRAIN, 2024)
Yoshga oid diskriminatsiya insonning yoshiga qarab qaror qabul qilinganda yuzaga keladi. Ish joyida bu ko‘pincha ishga qabul qilish, ko‘tarilish va ishdan bo‘shatish to‘g‘risidagi qarorlarga oid bo‘ladi. Garchi bunday kamsitish ish uchun juda yosh va yetuk emas deb hisoblangan ishchilarni yollashni istamaslikda ko‘rish mumkin bo‘lsa-da, amalda bu keksa ishchilarga nisbatan tarafkashlikni anglatadi. Yoshlikni deyarli hamma narsadan ustun qo‘yadigan jamiyatlarda 50 yoshdan keyin hatto yuqori malakali mutaxassislar uchun ham yangi lavozimlarni topish juda qiyin bo‘lishi mumkin. Bandlik bo‘yicha Yevropa Direktivasi yoshga qarab kamsitishni ham taqiqlaydi. Ammo butun dunyo bo‘ylab bu masala umumiy va xususan, majburiy pensiya yoshini belgilash amaliyotiga nisbatan munozarali bo‘lib qolmoqda.