XX ASR TO‘MARISLARI YOXUD AYOL QO‘RBOSHILAR - Kimsanboyeva , Zuhra Abdukarimovna; Ibragimov , Adham Hayidmurodovich; Ro‘zimurodova , Shaxrizoda Vohob qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Turkistonlik ayollar uchun Vatan ozodligi va tinchligi muqaddas hisoblangan. Olis yaqin tarixda bosqinchilarga qarshi turkiy ayollarimiz necha bor jang maydonlarida ot surganlar, vatanparvar kuchlarga boshchilik qilganligi barchamiz malumdir. Ayollardan maxsus bo‘linmalar tuzilgan bo‘lib, XX asr boshlarida Turkistonda istiqlolchilik harakati safida o‘zbek va boshqa qardosh turkey xalqlarning ayollari xam qatnashsada, yaqin o‘tmishimizda yaratilgan tadqiqot larda ayol qo‘rboshilar haqida ma’lumotlar deyarli uchramaydi.