ТУРКИСТОН ЖАДИДЛАРИНИНГ ТЕАТР СОҲАДАГИ ФАОЛИЯТЛАРИГА ДОИР - Тайронов, Ё.Р. (GOLDEN BRAIN, 2024)
Мазкур мақолада ХХ аср бошларида Туркистондаги жадидларнинг минтақанинг турли жойларида маданият соҳасида амалга оширган фаолиятлари таҳлил қилинади. Жадидлар ўлка тараққиёти, миллат равнақи ва ёшлар келажаги учун кенг ислоҳатлар ўтказиш тарафдори бўлдилар. Улар миллат дунёқарашининг янада кенгайтириш учун миллий драмалар ва уларни намойиш этадиган театрлар ташкил этиш ташаббуси билан чиқдилар.