TEJAMKOR SUV TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - DAVR TALABI - Soatmo‘min , Donayevich Bo‘riev (GOLDEN BRAIN, 2024)
Suv - hayot manbai. Uning qiymati dunyo globallashuvi jarayonida yanada yaqqol namoyon bo‘lmoqda. Zero, suv tiriklik evolyusiyasiga ham, atrof muhit, iqlim o‘zgarishlariga ham million yillardan buyon beqiyos ta’sir ko‘rsatib keladi. Shunday ekan, insoniyat uni ko‘z qorachig‘idek asrashi shart. BMT Bosh Assambleyasining 1993 yil 22 fevraldagi qarori bilan 22 mart - Butunjahon suv resurslari kuni deb e’lon qilingan. Darhaqiqat, keskin iqlim o‘zgarishlari bugun insoniyatni jiddiy xovatirga solmoqda. Shu ma’noda, bugungi kunda dunyoda ro‘y berayotgan ekologik holatni keng jamoatchilikka yetkazish har qachongidan ham muhim hisoblanadi. Maqolada shu mavzuga oid zarur manbalar o‘rin olgan.