TIJORAT SIRINI FUQAROLIK HUQUQIY HIMOYA QILINISHINI TAKOMILLASHTIRISH - Juraboyeva , Mahbuba Aqarbek qizi (GOLDEN BRAIN, 2024)
Maqolada, tijorat sirini fuqarolik-huquqiy himoya qilishning muhimligi, tijoratni himoya qilish tizimlarining turli shakllari va ularning ko‘rsatkichlari, shuningdek, tijoratning huquqiy asoslantirilishi va takomillashtirilishi haqida ma’lumotlar taqdim etiladi. Maqola ilmiy tadqiqotlar, tahlil va tajribalar asosida tuzilgan. Maqolada tijorat sirini fuqarolik-huquqiy himoya qilishning joriy va mustaqil holati, undagi qonun hujjatlari, huquqiy asoslantirish va takomillashtirish usullari va muhimligi ustida o‘qilgan tushunchalar bayon etiladi. Maqola avvalgi tadqiqotlarni muvofiqlashtirib, tijorat sirini fuqarolik-huquqiy himoya qilish sohasida yangi tushunchalar va qarorlar taklif etadi.