ЎЗБЕКИСТОН ХАЛҚ ХЎЖАЛИГИНИНГ ФАШИЗМГА ҚАРШИ КУРАШ - Кенджаев , Якуб Юсупович (GOLDEN BRAIN, 2024)
Уруш йилларида саноат корхоналарининг Ўзбекистонга кўчирилиши натижасида электроэнергияга бўлган талабни оширди, бу эса янгитдан катта кўламда ишлаб чиқариш қувватига эга бўлган замонавий электростанциялар қурилишини, Мараказий Осиёда, жумладан, Ўзбекистонда барпо этилишини ҳаётий заруратга айлантириб қўйди.